Our Story

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/cosmoinnovate/public_html/includes/menu.inc).

Историја

Претприемничките искуства на Софроние и најмладиот син Козмо стекнати за време на неколкугодишниот работен ангажман во металниот и енергетскиот сектор во САД во 1920-тите години резултираше со основање мала мелница за производство на брашно во Кичево, Македонија. Набрзо, малата работилница до крајот на 1930-тите години прерасна во мрежа од 4 современи мелници со рационален хидроенергетски погон, а компанијата стана регионален лидер во својата област. Променетите општествени услови наложија наследниците на Козмо своите претприемнички способности да ги реализираат преку техничко-енергетски консалтинг и научно-истражувачка работа во Канада и Македонија. Акумулираното семејно искуство и новото деловно опкружување во 1990-тите години придонесе за обновување на претприемничката традиција и инвестирање во развој на компанија за проектирање и консалтинг во производно-енергетските технологии. Компанијата ги прошири дејностите  и прерасна во иновативен центар за правно-економски, финансиски и маркетинг outsourcing consulting и бизнис-инкубатор за мали и средни претпријатија.

Визија

Космо Иновативен Центар е вклучен во бизнисот на консултантски услуги. Нашата цел е да реализираме консултантски услуги во областа на стопанството и во едукативната и научно-истражувачката дејност. Нашата цел е да станеме регионален лидер за финансиски и маркетинг outsourcing consalting.

Мисија

КОЗМО - КОмуникацијата Зависи од МОтивацијата

COSMO - CОmmunication Subject to MОtivation

Вредности

  • кориснички ориентиран сервис
  • подготвеност за финансиска поддршка на проекти