ЕУРЕМ ОБУКА Конкурс 2022/23

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/cosmoinnovate/public_html/includes/menu.inc).

Национална сертификација за Енергетски Менаџери согласно ЕУ директива 2012/27/EU и Закон за Енергетска Ефикасност на РМ

Меѓународниот сертификат за European Energy Manager на учесниците на обуката од Македонија го издава Стопанската Комора на Нирнберг - Германија, Industrie und Nandelskammer Nürnberg für Mittelfranken. EUREM European Energy Manager http://www.energymanager.eu/

European Energy Manager - EUREM сертифицирани енергетски менаџери се услов и за учество на претпријатијата во меѓународни проекти со компоненти на енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија , а се финансирани од фондовите на ЕУ. EUREM сертифицираните Енергетските Менаџери можат да вршат и улогата на Енергетски Контролори на големите трговци сопгласно Законот за енергетска ефикасност и да вршат супервизија на заштеда на енергија и функционалност на енергетскиот менаџмент систем со енергетскиот аудит и предлагаат соодветни мерки и одржливи технички проекти.

ПРОГРАМА И ПРИЈАВУВАЊЕ на линк >>> 

http://www.cosmoinnovate.com.mk/obuki/magjunarodniobuki/energetskaefikasnost

ПРОМОЦИЈА НА ЕУРЕМ ПРОЕКТИ

PROMO VIDEOS
https://youtu.be/yDwAI97oqxs
https://youtu.be/yF0U7AiZuV8

Почеток на настава од Ноември 2022 год.