• Почетна
  • Услуги
  • Обуки
  • Производи
  • Референци
  • За нас
  • Контакт

КОСМО-ПРИЛОЗИ

јануари 2012, февруари 2012, март 2012, април 2012, мај 2012, септември 2012, октомври 2012, ноември 2012, декември 2012, јануари 2013, февруари 2013, март 2013, април 2013, мај 2013, септември 2013, октомври 2013, ноември 2013, декември 2013, јануари 2014, февруари 2014, март 2014, април 2014, мај 2014, септември 2014, октомври 2014, ноември 2014, декември 2014, јануари 2015, февруари 2015, март 2015, април 2015, мај 2015, септември 2015, октомври 2015, ноември 2015, декември 2015, јануари 2016

СЕПТЕМВРИ 2012

english

 


мапа на сајтот


повеќе за ТЕМАТСКИТЕ ОБУКИ >>

повеќе за МОДУЛИТЕ (КУРСЕВИ и СЕМИНАРИ) >>

повеќе за RELAX-програмата >>

ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ СО МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА

Финансирање на проектите е збир на активности со кои се утврдуваат потребните средства за реализација на еден инвестиционен проект, од една, и активностите за обезбедување на изворите со кои би се финансирал проектот, од друга страна, т.е. усогласување на износите на потребните средства со финансиските извори.

целиот текст >>

СОСТАНОЦИ

Во денешното современо работење состаноците се неизоставен дел од работењето. Целта на состанокот е иницијаторот на состанокот да комуницира со повиканите лица.

целиот текст >>

ФИНАНСИСКА КРИЗА?... НИШТО НОВО ЗА НАС

Пред десетина години додека бев студент после секое предавање од макро економија си помислував дека си го најдов решението за кризата во Македонија. Верувам дека многу мои колеги на време на студирањето размислувале така. Но не ми е зборот дали навистина го најдовме решението за излез од кризата туку и пред десет години зборувавме за кризата во нашата земја и денеска зборуваме. Значи во текот на тие десет години во нашата економија нема ништо ново: ние секогаш сме во криза.

целиот текст >>

Информативно издание на
КОСМО Иновативен Центар.
Месечно ве информираме за нови иновативни бизнис-решенија
и активности кои ги објавуваме јавно како КОСМО ПРЕГЛЕД.

пријавете се... бидете во тек...

архива >>

Е-ТРГОВИЈА И CRM
(CRM - CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT)

CRM (Customer Relationship Management) се употребува за да се дефинира процесот на создавање и одржување долгорочна врска со бизнис клиентите и крајните потрошувачи. Станува збор за процес на стекнување, задржување и зголемување на бројот на потрошувачи. Ако самата фирма не го задоволи потрошувачот, некој друг ќе го направи тоа.

целиот текст >>

ПАРТНЕРИ

   
   
   
   
   

почетна      услуги      обуки      производи      референци      работа      за нас      контакт

 
 © 2003 КОСМО Иновативен Центар. Сите права задржани.